Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  11.07.2020: Forsiden

– Vi selger Norge bit for bit

Illustrasjonsbilde

Nærings- og fiskeridepartementet selger statens aksjer i lakseselskapet Cermaq til japanske Mitsubishi Corporation. – Dårlig nytt, mener stortingspolitiker Geir Pollestad i Senterpartiet.

Av: NTB Publisert: 21.10.14 kl. 09:31
<- Tilbake til: Forsiden

 Vi har en regjering som selger ut Norge bit for bit, sier Pollestad i en pressemelding mandag. Han mener det er dårlig nytt at staten vil kvitte seg med Cermaq-aksjene.

– Til tross for at næringsministeren stadig understreker at hun har god tid, har både Entra og Cermaq gått ut av fellesskapets eie den siste uken, påpeker han.

Over 5 milliarder

I slutten av september tilbød Mitsubishi seg å kjøpe samtlige Cermaq-aksjer for 96 kroner per aksje. Tilbudet ble fremsatt gjennom det heleide datterselskapet MC Ocean Holdings Limited.

Tilbudsperioden utløp mandag, og samme dag opplyste Nærings- og fiskeridepartementet at de selger alle sine snaut 55 millioner Cermaq-aksjer, noe som tilsvarer 59,17 prosent av den utstedte aksjekapitalen. Salget av Cermaq-aksjene bringer rundt 5,25 milliarder kroner inn i statskassen.

– Positivt

Næringsminister næringsminister Monica Mæland (H) synes det er positivt at et stort internasjonalt industriselskap nå kjøper Cermaq.

– Det bekrefter at norsk oppdrettsnæring oppfattes som en spennende sektor i et internasjonalt perspektiv, sier Mæland til NTB.

Salget kan bidra til å utvikle nye markeder for både Cermaq og kanskje også hele den norske oppdrettsnæringen, mener hun.

– Selv om staten nå avslutter sitt eierskap i norsk oppdrettsnæring, vil næringen fortsatt ha et mangfold av eiere og en sterk nasjonal og ikke minst lokal forankring, sier Mæland.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics