Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  24.09.2020: Forsiden

Uklart hvorfor hurtigbåt grunnstøtte

M/S Vågsfjord

M/S Vågsfjord. Foto: Frank Iversen

Ingen ble alvorlig skadd da en hurtigbåt med elleve personer om bord gikk på grunn ved Fleinvær i Gildeskål kommune sør for Bodø lørdag morgen.

Av: NTB Publisert: 21.06.14 kl. 15:57
<- Tilbake til: Forsiden

Hovedredningssentralen Nord-Norge ble varslet om grunnstøtingen like ved anløpet i Fleinvær klokken 8.15.

Én passasjer ble brakt til sykehus med skader, men de viste seg å ikke være alvorlige. Vedkommende ble raskt skrevet ut igjen, opplyser politiet i Salten på Twitter.

– Slengt i dørken

Til sammen var det sju passasjerer om bord i båten. Noen av dem gikk i land ved kaia i Fleinvær, mens de øvrige ble hentet av skyssbåt. En av de sju som lørdag morgen tok hurtigbåten MS Vågsfjord, var 25 år gamle Benedicte Dahl. Hun fikk et lite sjokk da det smalt, forteller hun til Avisa Nordland.

– Jeg lå og slappet av i en stol. Jeg hadde musikk på øret og fikk ikke med meg om det ble varslet at noe var galt. Men plutselig smalt det noe veldig, og jeg ble slengt i dørken på båten. Jeg ble helt «sjokka», for jeg liker i utgangspunktet ikke å være på sjøen, forteller hun.

Hørte smell

Andre vitner forteller om glass overalt på dekket etter grunnstøtingen, men ingen tegn til panikk.

En nabo hørte godt det kraftige smellet da båten gikk på grunn like utenfor huset hans.

– Jeg hørte et smell og så ut vinduene – der lå hurtigbåten i fjæra, rundt 10 meter fra selve kaien her ute, forteller Kristiansen.

Båten ble trukket av grunn og var lørdag ettermiddag ifølge politiet på vei til Bodø. Det er uvisst hvor store skader den har fått.

Årsaken til hendelsen er ikke kjent. Politiet skulle gjøre undersøkelser og snakke med mannskapet når de ankom Bodø senere lørdag ettermiddag, opplyser operasjonsleder Cathrin Nerhus Lewin i Salten politidistrikt til NTB.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics