Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  26.09.2020: Forsiden

Svekket oljebransje bidrar til flere arbeidsledige

Illustrasjonsbilde

Det ble 600 flere arbeidsledige her i landet i løpet av januar, viser sesongjusterte tall fra Nav. En svekket oljebransje bidro til at flere nå er uten jobb.

Av: NTB Publisert: 30.01.15 kl. 12:28
<- Tilbake til: Forsiden

Ledigheten er nå på 3,1 prosent, mot 3,0 prosent på samme tid i fjor. Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak økte med 900 personer, opplyser Nav.

– Etter at arbeidsledigheten har holdt seg stabil gjennom høsten ser vi en økning i januar. Økningen er størst på Vestlandet og i yrker knyttet til oljeindustrien. Dette henger sammen med lavere oljepriser og lavere investeringer i oljesektoren, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

– Veksten i arbeidsledige var noe høyere enn antatt på forhånd. Ledigheten økte blant ingeniører og arbeider i industrien. Det er et klart signal om at den spådde svekkelsen av oljerelaterte industrier nå påvirker arbeidsledigheten, skriver analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets i sin analyse av tallene.

Målt i antall personer økte ledigheten mest for ingeniør og i IKT-yrker og industriarbeid. Innen reiseliv, transport og akademiske yrker var det en liten nedgang.

Sogn og Fjordane, Rogaland og Møre og Romsdal var fylkene med størst prosentvis økning i ledigheten i januar, mens Hedmark og Aust-Agder var fylkene med størst nedgang. comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics