Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  07.07.2020: Forsiden

Sjøsetter en ny generasjon Ibiza

Under Båter i sjøen på Aker Brygge lanserer Ibiza Boats to splitter nye modeller. – Vårt nye flaggskip på 25 fot og lillesøsteren på 23 viser vei inn i fremtiden for Ibiza Boats, sier gründer og eier Helge Duus.

Av: Redaksjonen Publisert: 04.09.14 kl. 19:05
<- Tilbake til: Forsiden

Nyutviklede Ibiza 760 T og 680 T er resultatet av 40 års båtbyggererfaring – og 20 års erfaring med å produsere flere av Norges mest solgte landstedbåter. Både 25-foteren 760T og 23-foteren 680T skal fornye daycruiserkonseptet med et tidløst og samtidig moderne design, nytenkende løsninger og funksjonelle detaljer.

– Vi har utviklet to nye modeller med et helt nytt uttrykk. Samtidig er de basert på Ibizas kjerneverdier: Funksjonelt design, gode sjøegenskaper, robusthet og styrke. Vi har igjennom lengre tid hatt et nytt skrog under uttesting, og dette nyutviklede skroget ligger til grunn for de to nye modellene, sier Ibiza-eier Helge Duus.

De to nye modellene er et resultat av samarbeidet mellom båtbygger og konstruktør Helge Duus og designer Karl-Marius Norschau, som tidligere har jobbet med prosjekter for Windy sammen med konstruktør Hans-Jørgen Johnsen.

– Vi har lagt stor vekt på å gjøre cockpit sosial, med mange gode sitteplasser. Samtidig har vi vært fokusert på ivareta brukerens mange behov. Dette har vi gjort gjennom å lage en cockpit som lett kan omorganiseres når man vil fiske eller utøve forskjellige former for vannsport. Som produsent er vi bevisste på våre kunders båtbruk og da er det en styrke å kunne utvikle og produsere båtene så tett på markedet som mulig, sier Helge Duus, som både utvikler og produserer båtene i Arendal.

Se video av de nye Ibizamodellene her:

https://www.youtube.com/watch?v=J7JcIB2Pg6o&feature=youtu.be

Større volum

760 T og 680 T kjennetegnes ved at de er bredere enn den forrige generasjonen Ibiza-båter, noe som betyr mer innvendig volum og større komfort. 760 T er markedets største 25-foter og har separat toalett med håndvask. Lillesøster Ibiza 680T har mange av de samme finessene og egenskapene som 760T, men har ikke separat toalettrom. Blant annet er det lagt vekt på at adkomsten over dekk forut skal være trygg og enkel takket være den brede avslutningen av fordekket, som er prydet med Ibizas nye, unike varemerke: En fendret baug. Den understreker filosofien om at funksjon og design må gå hånd i hånd. Det samme gjør den nye fenderløsningen langs sidene, som gir beskyttelse ved fortøyning til brygger, også lave flytebrygger, og gjør fendring overflødig i de fleste tilfeller.

Førerkonsollen i begge modellene er behandlet med et matt, antireflekterende materiale, noe som gir optimal sikt under alle forhold – både i sol og i mørke.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics