Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  11.07.2020: Forsiden

Russland truer Norge med WTO-klage

DISKRIMINERER: Russland mener Norge diskriminerer russiske fiskere på det norske markedet. Illustrasjonsfoto. FOTO: NASJONALT INSTITUTT FOR ERNÆRINGS- OG SJØMATFORSKNING

Russland mener Norge diskriminerer russiske fiskere på det norske markedet, og truer med å klage nabolandet inn for Verdens handelsorganisasjon (WTO).

Av: NTB Publisert: 05.08.14 kl. 08:56
<- Tilbake til: Forsiden

Det sier en sentral kilde til det russiske nyhetsbyrået Interfax. Krangelen dreier seg om avgiften man må betale til fiskelagene for å selge fisk i Norge.

– Saken går på obligatorisk medlemsavgift til salgsorganisasjoner som russiske foretak ikke er, eller har tenkt å bli, medlemmer av, sier kilden til Interfax.

Handelsdirektør Maksim Medvedkov i det russiske utviklingsdepartementet har tidligere sagt at Russland vil sende en klage til WTO, uten å spesifisere hvilket land som skulle klages inn.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) bekrefter konflikten overfor VG.

– Det har vært kontakt mellom norske og russiske myndigheter om det norske omsetningssystemet for fisk. All fisk som landes i Norge – uansett om den leveres fra norske eller utenlandske fiskefartøyer – må betale lagsavgift, sier Aspaker til avisen.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics