Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  07.07.2020: Forsiden

Rolls-Royce skal levere avansert skipsutstyr til et offshorefartøy under bygging hos Vard

Vedlagte foto ©Vard. Vedlagt er også en nærmere beskrivelse av de gode testresultatene vi har hatt for Promas-systemet i dette prosjektet, egnet for de mer teknisk orienterte mediene.

Rolls-Royce har signert en kontrakt med Vard på levering av dekksmaskineri, propulsjon og motorer til et nytt konstruksjons- og ankerhåndteringsfartøy (OCV) under bygging for rederiet REM Supply. Kontraktsverdien for Rolls-Royce er på 190 mill. NOK.

Av: Redaksjonen Publisert: 15.09.14 kl. 11:54
<- Tilbake til: Forsiden

Fartøyet er designet av Vard for undervanns konstruksjonsarbeid og ankerhåndtering i arktiske farvann. Det får cirka 380-400 tonn bollard pull (trekkraft) for å kunne utføre oppgaver på dypt vann.   

- Vi er glade for å bli involvert i nok et nytt prosjekt med Vard, sier Olav Haug Vikebakk, salgssjef Offshore i Rolls-Royce. – Vårt lange og gode samarbeid med Vard er unikt, og verdsettes også av redere og mannskap.

Framdriftspakken fra Rolls-Royce omfatter hovedmotorer og generatorer, reduksjonsgir, Promas integrert hovedpropell og ror, samt Helicon X3 styringssystem. Promas-løsningen til dette fartøyet er en nyutviklet. Tester viser at propellsystemet vil kunne bidra både til økt trekkraft og til redusert forbruk av drivstoff under overfart på 15 til 20 prosent sammenlignet med tilsvarende prosjekter.

Når det gjelder dekksmaskiner, skal Rolls-Royce levere en tretromlet 500 tonns lavtrykks ankerhåndteringsvinsj, ankerhåndteringskraner, hekkrull, tauepinner, sentreringsenhet og haikjeft. Alle mekaniske, hydrauliske og elektriske systemer inngår også. 

Fartøyet skal leveres fra Vard Brattvaag i første kvartal 2016. Skroget leveres av Vard Tulcea i Romania. comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics