Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  05.08.2020: Forsiden

Rolls-Royce har signert sin største Subsea-kontrakt

Rolls-Royce har signert en avtale om levering av et komplett modulhåndteringssystem til konstruksjonsfartøyet Aker Wayfarer.

Av: Redaksjoen Publisert: 28.10.14 kl. 20:22
<- Tilbake til: Forsiden

Fartøyet ble bygget ved Vard Søviknes i 2010, og skal n å tilpasses nye oppgaver ved Myklebust Verft, Kleven på Sunnmøre. Kontrakten til Rolls-Royce er signert med Ocean Yield ASA. Fartøyet opereres av AKOFS Offshore. 

Kontrakten har en verdi på 240 millioner kroner og er den hittil største enkeltkontrakten Rolls-Royce har hatt på subsea-utstyr. 

Aker Wayfarer er 157 meter lang, og veier 16 000 tonn. Det store fartøyet skal i fremtiden kunne installere og hente opp undervannsutstyr - som juletrær og moduler, inkludert undervannsstrukturer og rørsystem. 

- Myklebust Verfts plassering midt i hjertet av det maritime miljøet på Sunnmøre er en stor fordel for rederi og utstyrsprodusenter. Dette prosjektet er et godt eksempel på godt lokalt samarbeid mellom store aktører i klyngen, som Vard, Rolls-Royce og Kleven, seier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.   

Leveringen fra Rolls-Royce omfatter et automatisert håndteringstem med et komplett tårn, skiddesystem, utstyr for dypvannsløft samt hydraulikk-aggregater og kontrollsystem. Løftesystemet benytter fibertau (Fibre Rope Deployment System), basert på det den patenterte teknologien Cable Traction Control Unit (CTCU). Utstyret skal leveres i første kvartal 2016. 

- Dette er en viktig kontrakt for oss, og viser at offshoreindustrien er på god vei til å akseptere fibertauets særdeles gode egenskaper i dypvannsoperasjoner, sier John Knudsen, President Commercial Marine i Rolls-Royce. 

Rolls-Royce installerte et tilsvarende system om bord i Skandi Santos i 2009, som også driftes av AKOFS. Fartøyet har vært i oppdrag for Petrobras i nesten fem år. Fartøyet har installert og hentet opp juletrær og moduler i vanndyp opp til 2300 meter. 

- Petrobras har vurdert Skandi Santos som et av deres beste fartøy. Erfaringene herfra gjør at vi er trygge p å beslutningen om å installere håndteringssystemet fra Rolls-Royce ombord Aker Wayfarer, sier Geir Sjøberg, konsernsjef for AKOFS Offshore. comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics