Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  29.02.2020: Forsiden

Oppdrettsnæringen passerer tradisjonelt fiske

Illustrasjonsbilde: Foto: NIFES

I år kommer verdens innbyggere til å spise i snitt 10,3 kilo oppdrettsfisk og 9,7 kilo fisk fra fiskerier. For første gang kommer mesteparten av fisken vi spiser fra oppdrett.

Av: NTB Publisert: 17.06.14 kl. 07:42
<- Tilbake til: Forsiden

Det melder Stavanger Aftenblad , som henter tall fra FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO). De anslår at produksjonen fra oppdrettsnæringen vil øke med 4,4 prosent i år, mens fiskeriene går tilbake 1,5 prosent.

– For mindre enn 20 år siden var fiskeriene dobbelt så store som oppdrett, sier Frank Asche, professor i økonomi ved Universitetet i Stavanger og ekspert på fiskeoppdrett.

Oppdrett har vært verdens kraftigst voksende matproduksjonsteknologi siden 1970-tallet. Kina er størst og står for omtrent 60 prosent av all oppdrett av sjømat. Ifølge Asche er Norge verdens sjette største produsent av oppdrettsfisk, og vi eksporterer 90 prosent av produksjonen. I fjor utgjorde det verdier for 42,3 milliarder kroner:

– På mange områder er Norge ledende i verden på fôr, utstyr, veterinærtjenester og fiskehelse. Og finans.

Oslo Børs er den børsen i verden som har flest oppdrettsselskaper.



comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics