Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  22.04.2019: Forsiden

Ny konsernsjef ansatt i Hurtigruten / New CEO appointed

Daniel Skjeldam er tilsatt som ny konsernsjef i Hurtigruten ASA. Han kommer fra stillingen som kommersiell direktør i flyselskapet Norwegian der han har vært ansatt siden 2002. Daniel Skjeldam has been appointed CEO of Hurtigruten

Publisert: 31.05.12 kl. 19:15
<- Tilbake til: Forsiden

Skjeldam er 36 år og utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i 2001. Han er bosatt i Oslo og vil være ukependler til kontoret i Narvik.

- Vi er meget godt fornøyd med å ha fått en kapasitet som Daniel Skjeldam til å lede Hurtigruten, sier styreleder Trygve Hegnar. - Skjeldam har vært en sentral person i utviklingen av flyselskapet Norwegian, og bringer med seg meget relevant erfaring til Hurtigruten.

- Jeg ser frem til å være med på å videreutvikle Hurtigruten, som allerede er en ledende aktør i norsk reiseliv. Jeg kjenner selskapet fra min tidligere virksomhet og gleder meg til å bli bedre kjent både med produktet og menneskene, sier Skjeldal i en kommentar.

Skjeldam tiltrer stillingen senest 1. oktober 20

Dette er Daniel Skjeldam

Født og oppvokst i Trondheim og med en mor fra Nord-Norge, så føler Daniel seg sterkt knyttet til kysten og landsdelen. Han kan også avsløre at det ikke er noen fare for at gjester med Hurtigruten må begynne å betale for å ta med bagasje ombord.

Det er med ydmykhet for en av Norges sterkeste merkevarer Daniel Skjeldam har sagt ja til jobben som konsernsjef for Hurtigruten ASA.

Hva kan du ta med deg av erfaring fra Norwegian til Hurtigruten ?
- Både Norwegian og Hurtigruten har mye av de samme kulturelle grunnprinsippene i seg. Begge selskaper har bena trygt plantet på bakken. I Norwegian har jeg lært mye om tenke kommersielt og tenke enkelt omkring bookingløsninger. Jeg har også lært mye gjennom tøffe år i Norwegian der få hadde tro på at vi skulle lykkes, der vi av og til lurte på om det var penger til lønninger i neste måned. Jeg har også lært mye om å utnytte perioder og avganger med lavt belegg. Jeg liker hva Hurtigruten har fått til så langt på dette området, med blant annet Hunting The Light.

- Jeg har også jobbet mye med forenklinger av bookingprosedyrer, rekkevidde for marked og distribusjon - det å nå ut med budskapet vårt på en god måte.

Har du reist med Hurtigruten?
- JA, mange ganger. Første gangen over Stad som 8-åring. Den gangen var det jo MS Polarlys bygget i 1952 i Ålborg. Senere har jeg reist mange ganger og senest i desember 2011, rett etter at stomene Berit, Cato og Dagmar hadde lagt seg. Vi hadde en fantastisk tur fra Bodø til Tromsø med fantastisk nordlys. Å reise med Hurtigruten er stor opplevelse !

Har du noen erfaring med sjøen?

- De siste to årenen har jeg sittet i styret for Fjord1. Dette arbeidet har også bidratt til at lysten til å jobbe med sjøbasert virksomhet har økt.

Hvilke tre faktorer var viktigst når du sa ja til denne stillingen?
- Selskapet og produktet, merkevaren og den viktige samfunnsmessige betydningen som transportåren langs kysten utgjør. Alt for få kjenner denne siden av Hurtigruten, iallefall på Østlandet
- Jeg har en stor interesse for norsk reiseliv, og i denne sammenhengen er Hurtigruten nr 1 ! Alle jeg møter skryter av Hurtigruten og det ligger en stor global mulighet i å utnytte denne merkevaren. Det er motiverende.

Hva vet du om Narvik ?
- Jeg har et sterkt forhold til Narvik. Jeg har vært der mange ganger. Under militærtjenesten på Setermoen var det obligatorisk med turer til Malmen og disko i Narvik. Jeg har vært der flere ganger senere også blant annet for å kjøre ski. Jeg er glad i stå på ski og de mulighetene som naturen gir både i Narvik og Tromsø gleder jeg meg til å utforske nærmere.  

Kommer du å besøker oss før du begynner?
- Ja jeg håper å få tatt en tur så snart som mulig for å hilse på mine nye kolleger. Jeg ser frem til det.


Daniel Skjeldam kort fortalt;

- Bosted: Frogner i Oslo

- Utdannelse: Ved siden av Handelshøyskolen fra Bergen, er jeg utdannet som offiser i militæret.

- Karriere: Begynte i Norwegian i 2002, som 26-åring. Har hatt flere stillinger her, både som produktsjef og ruteog inntektssjef. Men Norwegian-jobben er ikke første gang jeg møtte flyindustrien. Da jeg gikk på Handelshøyskolen i Bergen jobbet jeg på innsjekkingen til Braathen Safe ved si den av studiene. Jeg trekker fortsatt erfaringer og nytte av denne jobben i dagens jobb. I tillegg til dette har jeg vært i militæret noen år, noe jeg også har glede av i min nåværende jobb.

- Leser: Jeg leser mye reiselitteratur, særlig i forkant av turene mine. Da leser jeg det meste jeg kommer over, bøker om historie, kultur og litterære tekster fra stedet.

- Interesser: Jeg er glad i å gå på ski. Dessuten reiser jeg mye, gjerne til destinasjoner litt utenom det vanlige. Blant annet har jeg vært Syria og Libanon, og det var en fantastisk reise. Nå sist var jeg i Nord Korea og Iran. Når jeg er på slike turer handler det lite om hvor jeg bor, det viktigste er å møte mennesker og danne seg et inntrykk av en fremmed kultur. Jeg bor heller på små lokale steder enn på store hoteller, og tar heller en gammel buss enn fly fra destinasjon til destinasjon.

<script language="javascript" src="http://webstat.no/?br/perry"></script>comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics