Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  12.07.2020: Forsiden

Ny ESA-klage mot Hurtigruten

EFTAs overvåkingsorgan ESA har mottatt en klage på Hurtigruten og skal igjen vurdere statsstøtten til rederiet, nærmere bestemt om selskapet får dobbelt betalt for køyeplassene om bord.

Av: NTB Publisert: 08.07.14 kl. 09:01
<- Tilbake til: Forsiden

Kjernen i klagen er om det settes av nok plasser til såkalte distansereisende, skriver økonominettstedet Nord24. Distansereisende er passasjerer som ikke er cruiseturister, men bruker Hurtigruten på kortere strekninger i stedet.

I avtalen med staten er Hurtigruten pålagt å sørge for 120 køyer daglig til slike «vanlige passasjerer». I klagen legges det fram påstand om at det ikke holdes av nok plasser, og at køyene i stedet selges til cruiseturister. Det skal ifølge klagen gi selskapet mellom 50 og 100 millioner kroner i ekstra inntekter.

– ESA har ikke tatt stilling til innholdet i klagen, men vi har bedt norske myndigheter om informasjon for å kunne vurdere klagen nærmere, sier presse- og informasjonsansvarlig Andreas Kjeldsberg Pihl i ESA.

Hurtigruten er kjent med klagen, men stiller seg uforstående til påstandene i den. Argumentasjonen er den samme som i en klage fra Nordland fylkeskommune fra i fjor, men fylket sier saken som nå omtales, ikke stammer fra dem.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics