Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  11.07.2020: Forsiden

Norske sjømenn frykter lønnspress i ferjetrafikken

Danske sjøfolk i ferjeselskapet Fjord Line tjener 14 prosent mindre enn norske kolleger. Fordi skattereglene er ulike mellom de skandinaviske landene frykter Norsk Sjømannsforbund for norske jobber.

Av: NTB Publisert: 24.06.14 kl. 07:21
<- Tilbake til: Forsiden

Det danskregistrerte ferjerederiet Fjord Line er klare på at de har valgt dansk flagg på sine skip på grunn av lavere lønnskostnader. Administrerende direktør Ingvald Fardal sier til NRK at også en svenske kan arbeide på et dansk skip og unngå dobbelt beskatning. Det kan derimot ikke norske sjøfolk og derfor oppstår forskjellige lønnskrav og helt ulike konkurransevilkår.

– Vi frykter for jobbene til norske sjøfolk så lenge konkurransevilkårene er så ulike. Jeg synes det er merkelig at vi ikke kan få et enhetlig regelverk i Skandinavia, så det fortsatt kan bo og arbeide sjøfolk i Norge, sier forbundsleder Jacqueline Smith i Norsk Sjømannsforbund til NRK.

Konkurrenten til Fjord Line, Color Line, har valgt å forbli norske. Nå ønsker selskapet at den norske regjeringen skal tilpasse reglene slik at konkurransen ikke blir ulik.

– Et utvalg er nå i sluttfasen med å utrede dette og vi vil kanskje se en beslutning allerede i vår. Vi setter vår lit til den norske regjeringen slik at vi fortsatt kan ha norske flagg på våre skip, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics