Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  12.07.2020: Forsiden

NORSKE MATPERLER PÅ HURTIGRUTEN

Fersk og kortreist mat til Hurtigruten? (Illustrasjonsfoto, Hurtigruten).

Hurtigruten ønsker å tilby en spennende meny med et bredt innslag av norsk lokalmat fra neste vårsesong. I et forprosjekt skal det nå jaktes på de norske matperlene som både norske og utenlandske passasjerer skal bli kjent med.

Av: Pressemelding Publisert: 09.07.13 kl. 13:19
<- Tilbake til: Forsiden

-Mat er en viktig del av reiseopplevelsen for våre gjester – og norsk lokalmat er like eksotisk som norske fjell, fjorder og nordlys. Hurtigruten vil fortelle mathistorier fra matkulturen vi har i Norge og ønsker lokalmatprodusenter fra hele landet velkommen som leverandører. Kjøkkensjefene våre gleder seg til å få nye spennende råvarer og sette sammen nye retter med et tydelig, norsk kvalitetspreg, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Nasjonalt utstillingsvindu for lokalmat

Hurtigruten vil samarbeide med Matmerk for å kartlegge aktuelle leverandører. Menyer blir deretter basert på hvilken strekning båtene til en hver tid befinner seg på og hvilke råvarer/produkter som er til rådighet.
- Det er ikke like enkelt som det høres ut for; vi må ha stabile kvalitetsleveranser levert til de ulike kaiene og et visst volum gjennom de ulike sesongene. Prosjektet kan bidra til å løfte mange lokalmatprodusenter og gjøre Hurtigruten til et nasjonalt utstillingsvindu for lokalmat fra hele Norge. Tenk så herlig om kaptein på vei til Bodø kan si over høytaleren ”Og på babord side har vi villsau som for øvrig serveres til middag i kveld sammen med en tradisjonell pølse laget på Helgeland! ”, sier adm.dir Nina Sundqvist i Matmerk.

I den kartleggingsperioden prosjektet er i nå, oppfordres alle interesserte leverandører av lokalmat å registrere seg innen 1. august gjennom Hurtigrutens nettside

<script language="javascript" src="http://webstat.no/?br/perry"></script>



comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics