Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  24.10.2020: Forsiden

Norsk skip på grunn utenfor Southampton

Forberedelsene er i gang for å få rettet opp det norske bilfrakteskipet Höegh Osaka og dratt det av sandbanken det står fast på utenfor Southampton i England. Men redningsoperasjonen er avhengig av tidevannet.

Av: NTB Publisert: 04.01.15 kl. 11:53
<- Tilbake til: Forsiden

Det store lasteskipet ligger med 45 graders slagside på den grunne sandbanken etter at det grunnstøtte lørdag kveld.

Grunnstøtingen skjedde i The Solent, sundet som skiller øya Isle of Wight fra det britiske fastlandet. Området er en viktig farled for skipstrafikk til og fra Southampton.

Venter på høyvann

Det er imidlertid ingen enkel jobb å få rettet opp skipet, men håpet er at Höeg Osaka skal kunne trekkes av grunn i løpet av søndagen når det blir høyvann i området.

Politiet i Hampshire opplyser til Sky News at skipet ikke er stabilt, og det er opprettet en sone med radius på 100 meter rundt skipet der andre fartøy blir bedt om å holde seg unna.

Selv om man er avhengig av høyvann for å kunne dra skipet av grunn, er det også fare for at tidevannet kan gjøre skipet mer ustabilt.

Ifølge Höegh Autoliners tar det grunnstøtte skipet ikke inn vann og det er heller ikke meldt om utslipp fra havaristen.

Evakuert

Skipet la fra kai i Southampton klokken 20.20 lørdag kveld og var på vei til Tyskland da det grunnstøtte en drøy time etter avgang.

Redningsfartøy og helikoptre kom raskt til stedet, mannskapet på 25 ble raskt evakuert. Flere av mannskapet skal ha havnet i sjøen etter grunnstøtingen, og en av dem skal ha brukket foten. Ingen er imidlertid livstruende skadd.

Höegh Osaka er 180 meter langt og 32 meter bredt og kan frakte over 5.400 personbiler. Skipet ble bygd i Japan i 2000.

Grunnstøtingen har imidlertid ført til full stans i all trafikk av store skip til og fra Southampton, som er av Englands travleste havner.

Det er også forsinkelser i ferjetrafikken i området som følge av grunnstøtingen. comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics