Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  11.07.2020: Forsiden

Miljøvernere reagerer på «miljøvennlig» oljefelt

Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne sier det er frekt å kalle utvinningen på Johan Sverdrup-feltet miljøvennlig. FOTO: MGP.no

MDGs Rasmus Hansson kaller Statoil frekke, som sier oljeutvinningen på Johan Sverdrup-feltet blir miljøvennlig.

Av: NTB Publisert: 03.11.14 kl. 21:16
<- Tilbake til: Forsiden

– Det er rystende at et selskap som er eid og kontrollert av staten, kan påstå at å utvinne et gigantisk oljefelt er miljøvennlig. Den type retorisk grønnvasking er direkte farlig, sier Hansson til NRK.

Det var Statoils leder for aktivitet på norsk sokkel, Arne Sigve Nylund, som tirsdag sa den miljøvennlige oljeutvinningen på Johan Sverdrup-feltet passet godt med at FN søndag kom med nye advarsler om global oppvarming.

– Oljeutvinning blir aldri miljøvennlig, selv med kraft fra land. Dette viser at Statoil har fullstendig mistet all bakkekontakt, sier sentralstyremedlem Tina Andersen Vågenes i Natur og Ungdom.

Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet sier norsk olje og gass så langt har gitt et utslipp av 15,6 milliarder tonn CO2. Det som antas å ligge igjen kan gi et ytterligere utslipp på 18,6 milliarder tonn.

– I Johan Sverdrup-feltet ligger det nok olje og gass til et utslipp på 889 millioner tonn CO2. Det er 16 ganger det årlige norske utslippet, sier Haltbrekken til NTB.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics