Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  12.07.2020: Forsiden

Markert nedgang i statens oljeinntekter

Det statlige aksjeselskapet Petoro hadde en redusert netto kontantstrøm på 35 prosent fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år som følge av lavere olje- og gasspriser.

Av: NTB Publisert: 04.11.14 kl. 09:42
<- Tilbake til: Forsiden

Petoros administrerende direktør Grethe Moen sier at oljeprisfallet understreker viktigheten av økt kostnadseffektivisering for å styrke prosjekter på norsk sokkel.

– Oljeprisen kan vi ikke påvirke. Men det vi kan gjøre er å styrke lønnsomheten i våre prosjekter og i virksomheten for øvrig, sier hun.

Netto kontantstrøm ble i tredje kvartal 19,5 milliarder kroner, mot 30 milliarder i tredje kvartal i 2013.

For årets ni første måneder var netto kontantstrøm 83,3 milliarder kroner. Det er en nedgang på 14,5 milliarder kroner fra samme periode året før.

Resultat etter finansposter i tredje kvartal var 24,8 milliarder kroner, om lag 15 prosent lavere enn for samme periode i fjor. Per tredje kvartal var tilsvarende resultat 88,4 milliarder mot 95,7 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Petoro AS er et statlig aksjeselskap som forvalter SDØE, statens direkte eide andeler i norsk olje- og gassvirksomhet. Disse andelene omfatter en tredel av Norges olje- og gassreserver og tilhørende anlegg. comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics