Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  12.07.2020: Forsiden

- Laksestopp for hurtigruteturister

Arnfinn Torgnes på Norsk Havbrukssenter gleder seg til å vise fram norsk oppdrettslaks til Hurtigrute-turistene, mens skipet ligger til kai i Brønnøysund. Til kvelds blir det laksemiddag om bord! Foto: Norsk Havbrukssenter

Laks klinger godt i utlendingenes ører – særlig amerikanske – at Hurtigruten legger inn laksestopp på Helgelandskysten.

Av: Per Rydheim Publisert: 05.07.13 kl. 20:24
<- Tilbake til: Forsiden

Norsk Havbrukssenter utenfor Brønnøysund skal turistene lære om norsk fiskeoppdrett, her får de møte laksen, se hva den spiser ved hjelp av undervannskamera, før den tilberedes og legges på matfatet.

Passasjerene får delta i foringen av fisken og lære om moderne havbruk.

Til VG Nett sier havbrukssjef Arnfinn Torgenes; Vi gleder oss til å lære bort mer om laksen.

Hurtigrute sjefen Daniel Skjeldam lover at laksestoppet i Brønnøysund blir bare en av flere nye utflukter i Himmelblå-land.

Populært

Helgeland skårer nesten like høyt som Lofoten i en spørreundersøkelse Hurtigruten har blant sine passasjerer.

- Det er litt overaskende at Helgeland står så sterkt også blant våre passasjerer, sier Skjeldam til VG-Nett.

- Mye å by på

Helgelandskysten har mye å by på, og reiselivssjef Torbjørn Tråslett i Helgeland Reiseliv ser for seg at de nå, en gang for alle, trer ut av Lofotens skygge.

Han synes det er hyggelig at Hurtigruten vil satse på Helgeland og bruke mer tid på landligge her.

Siden 9. juni har Hurtigruten hatt forlenget liggetid i Brønnøysund med 45 minutter, på bekostning av 15 minutter i Bodø og 30 minutter i Sandnessjøen.

Det gir tid til å besøke laksen på havbruk senteret.

Torghattenhullet

En annen aktuell utflukt kan være å ta turistene opp til hullet i Torghatten, og kanskje gi de en konsertopplevelse i det som mange mener er Nord-Norges flotteste konsertsal.

- Vi har hatt møte med mer enn 80 lokale næringsaktører som alle har mye å by på. Sammen håper vi å kunne lage gode opplevelsespakker for Hurtigrutens passasjerer, sier reiselivssjef Tråslett, til VG Nett.

Arbeidsplasser

Hurtigrutedirektør Daniel Skjeldam mener hurtigrutesatsingen blir et skikkelig løft for turistnæringen, og han er helt klar på at satsingen vil gi flere helårs arbeidsplasser lokalt.

- Dette er viktig for oss også. Skal vi få etablert flere spennende utflukter, som er vårt klare mål, er vi helt avhengig av å samarbeide med lokale turistoperatører, sier Skjeldam til VG Nett.

Hvalsafari ut fra Risøyhamn og hesteridning på Gimsøy i Lofoten er et par eksempler på nylig introduserte landutflukter fra Hurtigrutens side.

<script language="javascript" src="http://webstat.no/?br/perry"></script>comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics