Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  26.09.2020: Forsiden

Kristiansund Taubåtservice mottar leveranse av Damen Stan-pongtong 4113

Kristiansund Taubåtservice, den norske leverandøren av kyst- og offshore-transportjenester, harmottatt leveranse av en Damen Stan-pongtong® 4113. Kristiansund Taubåtservice leverer enrekke offshore-tjenester, inkludert tauing, fortøyningsassistanse, berging og lekteroperasjoner.Stan-pongtongen er 41 meter lang og 13 meter bred, og blir den fjerde lekteren i flåten tilbedriften.

Av: Redaksjonen Publisert: 30.01.15 kl. 12:01
<- Tilbake til: Forsiden

Kjetil Kvande Hansen i Kristiansund Taubåtservice AS kommenterte leveransen slik: «Vi hadde vært påjakt etter en kraftig pongtong en stund, men når vi plutselig fikk dårlig tid var det bare Damen som kunnelevere en pongtong raskt nok og med de spesifikasjonene vi ønsket.»

Faktisk ble 4113 levert fra lager i Rotterdam. Den hadde blitt bygget i Kina og var levert som en avDamens  vanlige  forsendelser  av  pongtonger  med  diverse  størrelser  til  Rotterdam.  Derfra  er  detilgjengelige på kort varsel for kunder i Europa, Afrika og til og med Amerika.

Kjetil Kvande Hansen fortsatte: «Med fartøyer på lager i Rotterdam kunne vi inspisere og velge mellomflere modeller, men det ble raskt klart at det var Stan -pongtong 4113 som oppfylte alle våre spesifikkekrav.»

4113 har en maksimum dødvekt på 980 tonn, 536 m² dekksareal og en maksimum dekkslast på 10 tonn /m². Som alle Damen-produkter er standardiserte Stan-pongtonger konstruerte for å kunne bære en rekketilvalgsmuligheter. I dette tilfellet bestilte Kristiansund Taubåtservice AS seks rampepaneler som ga etekstra tilgjengelighetsnivå til  pongtongen. De måler 1,5 x 12 meter, og hver av dem har klaffer somsørger for myk kjøring over rampene. Før leveranse ble lekteren lagt i dokk og kontrollert grundig for åvære sikker på at den oppfylte Damens høye kvalitetsstandarder.

Kjetil Kvande Hansen konkluderte: «Salgsavdelingen til Damen, sammen med det tekniske personalet,var meget profesjonelle og serviceorienterte. Dette gjorde både kjøpet og kontraktprosessen behageligog smidig.»

Damen har  over  de siste to årene levert  37 pongtonger,  der  produksjonen har foregått  på Damensskipsverft rund om i verden. Den største spesialbygde pongtongen som Damen har levert frem til nå varen versjon på 140 x 40 meter. Denne er i stand til å transportere moduler på opptil 17 000 tonn for nyttLNG-prosjekt i Australia. Damens virkelig sterke side er likevel at de i tillegg til spesialbygde prosjekterogså bygger standardiserte lektere som er i stand til å takle vellykkede prosjekter, som Stan-pongtongen® til Kristiansund.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics