Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  10.08.2020: Forsiden

Krig og konflikter viktigere enn nye funn for Statoil

Illustrasjonsbilde

Det er krig og uro i verden som har sendt Statoils aksjeverdi til rekordhøye nivåer, ikke store olje- og gassfunn, mener analytikere.

Av: NTB Publisert: 28.06.14 kl. 10:52
<- Tilbake til: Forsiden

Usikre utsikter for oljeleveranser og dermed mye dyrere olje, er årsaken til at Statoil-aksjen har steget mer enn 33 prosent i første halvår. Nye uroligheter i land som Syria og Irak er årsaken til oppturen, skriver Aftenposten.

– En oljeprisøkning på 10 prosent gir en økning i Statoils fortjeneste per aksje på omtrent 15 prosent, sier analytiker Teodor Sveen Nilsen i Swedbank til avisen.

Han sier Statoil er et så stort selskap at enkeltfunn vil være av liten betydning for selskapets vekst.

Sjefanalytiker Thina Margrethe Saltvedt i meglerhuset Nordea Markets er helt enig. Hun sier det som skjer i Irak, bidrar til å øke oljeprisen og at oljemarkedet er redd for at uroen skal spre seg til Sør-Irak, der eksporthavnene og 85 prosent av oljeproduksjonen ligger.

– Bare frykten for dette har økt oljeprisen med 5 dollar per fat, sier hun.

Verdien av aksjene på hovedindeksen på Oslo Børs har steget rekordmye de siste månedene, men Saltvedt vurderer oljeprisens samlede virkning på Oslo Børs som «blandet».

– Børsen er råvaretung, og på kort sikt kan høyere oljepris løfte Børsen. Men dyrere olje svekker veksten i Europa og er ikke bra for våre handelspartnere. Det kan svekke markedene for mange store norske bedrifter, mener hun. comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics