Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  05.08.2020: Forsiden

Høye letekostnader tynger Det norske oljeselskap

Illustrasjonsbildet. www.detnor.no/

Det norske oljeselskap fikk et underskudd på drøyt 100 millioner kroner i tredje kvartal. Letekostnadene bidro til et driftsunderskudd på 552 millioner kroner.

Av: NTB Publisert: 05.11.14 kl. 08:53
<- Tilbake til: Forsiden

Oljeselskapets leteutgifter beløp seg til 426 millioner kroner i et kvartal der selskapet deltok i boringen av to undersøkelsesbrønner og to avgrensningsbrønner.

Driftsresultatet endte på minus 552 millioner kroner, 34 millioner mer enn i samme periode i fjor. Resultat før skatt endte på minus 736 millioner, men skatteinntekter på 632 millioner ga selskapet et nettoresultat på 104 millioner i minus. Så langt i år ligger resultat før skatt på minus 1,1 milliarder, men 47 millioner i pluss etter skatteinntekt.

Selskapet opplyser onsdag at det i løpet av tredje kvartal styrket egenkapitalen med 3 milliarder kroner gjennom en fortrinnsrettsemisjon, som ble kraftig overtegnet.Etter emisjonen er selskapets nye aksjekapital på drøye 202 millioner kroner.

Det norske undertegnet en såkalt reservebasert lånefasilitet i oktober, noe som sammen med aksjeemisjonen sikret selskapet finansieringen av planene fram til produksjonsstart på det enorme Johan Sverdup-feltet. Statoil offentliggjorde tidligere denne uka konsekvensutredningen for fase 1 av utbyggingen, som anslås å ville gi 51.000 årsverk og en samlet inntekt på 1.350 milliarder kroner over 50 år.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics