Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  07.07.2020: Forsiden

Fire nye offshorefartøy fra Rolls-Royce

UT 771 WP

Skal leveres for rederiet Chellsea i Singapore

Av: Redaksjonen Publisert: 06.06.14 kl. 10:07
<- Tilbake til: Forsiden

Rolls-Royce har inngått kontrakt om levering av design og utstyrspakke til fire offshorefartøy som skal bygges ved Cosco Guangdong verftet i Kina for rederiet Chellsea Pte. Ltd. i Singapore. 

Ordren er en realisering av opsjon, og fra før har samme rederi og verft fire tilsvarende UT 771 WP design under bygging. Med den nye kontrakten får Chellsea offshore til sammen åtte  supplybåter av denne typen. Disse kommer i tillegg til de to UT 755 LN som rederiet opererer i dag. 

Skipsdesignet som Chellsea har bestilt f år den karakteristiske ”wave piercing” baugen. Baugen reduserer b ølgemotstanden i grov sjø, noe som gir jevnere hastighet, redusert drivstofforbruk og økt sikkerhet om bord. 

– Vi har et veldig godt samarbeid med Cosco og Chellsea, sier Ronny Pål Kvalsvik, salgssjef ved designavdelingen i Ulsteinvik. - Denne kontrakten bekrefter tilliten deres til så vel Rolls-Royce som til UT-designet, sier han. 

I tillegg til skipsdesign skal Rolls-Royce levere en stor utstyrspakke som inkluderer MTU-motorer, framdriftsanlegg, elektriske system, bulkhåndteringsanlegg, dekksmaskineri, automasjons- og kontrollsystem, samt dynamisk posisjoneringsutstyr (DP) som holder fart øyet i posisjon uten bruk av anker. 

De fire fartøyene skal være klare til levering i løpet av første kvartal 2017. comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics