Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  26.09.2020: Forsiden

Finansministeren skal døpe Havyards nybygg 115

Praktskute: «African Inspiration» vil ikke bare gjøre en god jobb, men også ta seg godt ut når hun kommer til Vest-Afrika. Illustrasjon FireGrader

6. november skal Havyards nybygg 115 «African Inspiration» døpes i Fosnavåg. Finansminister Siv Jensen skal være gudmor.

Av: Redaksjonen Publisert: 09.10.14 kl. 09:03
<- Tilbake til: Forsiden

God kjemi: Konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard Group og administrerende direktør Taofik Adegbite i Marine Platforms fant raskt tonen og har utviklet et godt samarbeid og vennskap som kan gi nye muligheter i fortsettelsen. Foto MPL

Gudmor: Det blir stas å få Finansiminister Siv Jensen på besøk i Fosnavågen som gudmor for praktskuta «African Inspiration». Foto: Rune Kongsro

Marine Platforms Limited fra Nigeria bestilte i april 2013 et Havyard 857 Subsea skip. 5. november blir skipet levert til rederiet fra Havyards verft i Leirvik i Sogn og dagen etter skal skipet døpes og behørig feires i Fosnavåg i Møre og Romsdal

Godt samarbeid og spennende utsikter

Kontrakten Havyard inngikk med Marine Platforms er den første på levering av skip fra et norsk verft til et afrikansk rederi på veldig mange år. 

«Vi kjente til Marine Platforms fra før, da de hadde kjøpt et offshore skip fra ett norsk rederi og chartret inn ett fra et annet», sier konsernsjef Geir Johan Bakke. «Da jeg møtte Taofik Adegbite, som er gründer, eier og administrerende direktør i Marine Platforms, fikk jeg et godt inntrykk fra første stund. Førsteinntrykket har blitt bekreftet og vi har hatt et veldig godt samarbeid gjennom prosjektet. Det har vært utfordringer underveis og vi må innrømme at de på finansieringssiden har vært noe større enn på de fleste andre prosjekt, men vi har hatt et veldig konstruktiv samarbeid om å finne løsninger hele veien. Basert på de erfaringene vi har gjort og relasjoner vi har bygget, så har vi stor tro på at vi skal kunne få til enda mer sammen med Marine Platforms og i det afrikanske markedet i fortsettelsen», sier konsernsjefen.

Åpent skip, dåp og shippingklubb

Finansminister Siv Jensen har som vanlig lagt opp til et stramt program på reisen sin til Fosnavåg. Først vil hun delta på konferansen som Fosnavåg Shippingklubb arrangerer. Konferansen, som er planlagt om bord i «African Inspiration», starter med et innlegg fra Siv Jensen og vil videre ha som fokus hvilke muligheter det er for norske bedrifter i oljenæringen i Nigeria. Deretter skal Jensen være Gudmor og døpe «African Inspiration» før hun runder av Sunnmørsbesøket med å møte noen av de lokale bedriftene. Dette viser at Finansministeren både ser viktigheten av arbeidet som blir gjort i den maritime klyngen på Sunnmøre og potensialet i et tettere samarbeid med oljeindustrien i Afrika.

Lokalbefolkningen og andre interesserte vil også få mulighet til å ta Havyards nybygg i nærmere øyesyn i Fosnavåg før konferansen. Ungdomsskolen og videregående skole i Herøy vil få en spesiell invitasjon i å besøke nybygget. Havyard 857 «African Inspiration» er et topp moderne subsea fartøy av høy kvalitet og slike skip vekker alltid stor interesse i «Norges offshorehovedstad».

Rederiet

Marine Platforms Limited er et nigeriansk selskap som tilbyr forskjellige tjenester til oljeindustrien offshore i Nigeria og internasjonalt. Tjenestene består blant annet av brønnservice, subsealøsninger på dypt vann og utleie av skip til forskjellige offshore oppdrag.

Taofik Adegbite grunnla selskapet sammen med to andre partnere og leder selskapet i dag. Marine Platforms har hovedkontor i Lagos, operasjonsbase i nærheten av Port Harcourt på sørkysten av Nigeria og teknisk driftskontor i Aberdeen i Skottland. Selskapet ble i 2013 kåret til årets bedrift i Nigeria.

Havyard Ship Technology bygg 115 «African Inspiration»

Et Havyard 857 Subsea IMR (Inspection Maintenance and Repair) skip som skal brukes til installasjon, vedlikehold og reparasjon av oljeinstallasjoner på havbunnen. Designet av Havyard Design & Solutions i Fosnavåg og bygd ved Havyard Ship Technology i Leirvik i Sogn.

Lengde: 113 m

Bredde: 22 m

Lugarkapasitet: 120 personer

Lastedekk: 1200 m2

Aktiv hiv-kompensert offshore kran: 250 tonncomments powered by Disqus
 
Real Time Analytics