Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  10.08.2020: Forsiden

Ferje på grunn i Rogaland

Ei ferje med rundt 50 personer om bord har gått på grunn ved øya Nord-Hidle i Rogaland. Det er ikke meldt om personskade.

Av: NTB Publisert: 12.10.14 kl. 19:19
<- Tilbake til: Forsiden

Det er ferja Sjernarøy som har gått på grunn, opplyser politiet.

– Ferja har gått på grunn, men det er ikke fare for båt eller mennesker etter de opplysningene vi har fått, sier operasjonsleder Trygve Ravndal i Rogaland politidistrikt til NTB.

Stavanger Aftenblad melder at det er rundt 50 personer om bord i ferja.

Redningsskøyte, ambulansebåt, politibåt og redningshelikopter rykket ut til stedet. Klokken 20.50 opplyste Rogaland politidistrikt at ambulansebåten og redningsskøyta hadde kommet fram, og at det ikke er rapportert om personskade. Personene om bord skal fraktes til land.

Politiet fikk melding om grunnstøtingen klokken 20.35.

Passasjerene berget fra ferje etter grunnstøting

Det var 43 passasjerer om bord. De er brakt over i hurtigbåten Fjordkatt, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Hurtigbåten bringer nå passasjerene videre til sine bestemmelsessteder langs ferjeruta. Ingen av passasjerene ble skadd i grunnstøtingen, men ett medlem av besetningen fikk kuttskader i pannen, opplyser redningslederen.

– Han er tatt med i ambulanse for sjekk, sier Mannsåker til NTB.

De fem øvrige medlemmene av besetningen er igjen om bord i ferja.

Redningsskøyte, ambulansebåt, politibåt og redningshelikopter rykket ut til stedet etter grunnstøtingen. Klokken 20.50 opplyste Rogaland politidistrikt at ambulansebåten og redningsskøyta hadde kommet fram. Politiet fikk melding om grunnstøtingen klokken 20.35.

Ifølge sikkerhetsdirektør Arvid Økland i ferjeselskapet Norled er det for tidlig å si hva som forårsaket grunnstøtingen.

 

 comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics