Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  24.09.2020: Forsiden

Dykkere sjekker grunnstøtt cruiseskip i Lofoten

Skjermdump fra TV2

Dykkere fra Kystvakten undersøker forholdene rundt cruiseskipet Marco Polo, som gikk på grunn utenfor Gravdal i Lofoten lørdag. Skipet skal forsøkes trekkes av grunnen lørdag kveld.

Av: NTB Publisert: 01.11.14 kl. 15:54
<- Tilbake til: Forsiden

– Kystvaktskipet Nordkapp er der nå, og det er deres dykkere som er nede og tar en sjekk. KV Harstad er ventet til stedet klokken 19 i kveld. Det har større motorkraft, og sammen skal de to skipene forsøke å trekke havaristen av grunnen, sier pressekontakt Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Stigende sjø

Skipet tar ikke inn vann, og situasjonen har hele tiden blitt beskrevet som udramatisk. Det var 1.096 personer om bord da vinden drev skipet på grunn da det var i ferd med å gå inn til kai i Gravdal ved Leknes ved 8-tiden lørdag morgen. Rundt 400 passasjerer har tilbrakt dagen om bord, mens de øvrige ble satt i land med lettbåter for å delta på utflukter eller se seg om på Vestvågøy.

Vannstanden sank i timene etter at skipet ble sittende fast, men laveste lavvann ble passert klokken 13.30, og dermed vil vannet stå høyere når skipet skal bli forsøkt slept av grunnen.

Beredskap

– En taubåt er også på vei til stedet i tilfelle de to kystvaktskipene ikke lykkes, men den vil bruke litt tid på å komme fram, sier Mortensen.

To redningsskøyter er også på stedet, og kommunen og den lokale redningssentralen er i kriseberedskap i tilfelle det blir nødvendig å evakuere skipet.

– Det er ventet litt friskere vind fra sør eller sørøst etter hvert, og det er ikke ønskelig, men foreløpig er ikke situasjonen blitt noe mer dramatisk enn den har vært tidligere i dag, sier Mortensen.

Redningsleder Lars Nedrevåg sier at grunnen der skipet står, er stabil og relativt flat.comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics