Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  26.09.2020: Forsiden

Dansk rederikonkurs etterlater skip og mannskap til sjøs

Flere tankskip ligger ankret på havet mens besetningen venter på beskjed om hvor de skal gjøre av seg etter skandalen i det danske bunkersoljerederiet OW Bunker.

Av: NTB Publisert: 10.11.14 kl. 09:45
<- Tilbake til: Forsiden

Konkursen i oljerederiet OW Bunker omtales av eksperter som den største børsskandalen i Danmark på et kvart århundre.

OW Bunker er Danmarks nest største selskap målt i omsetning og blant verdens største selskaper innen salg av bunkersolje, altså drivstoff, til shippingnæringen. Med 20.000 aksjonærer mister flere tusen privatpersoner sparepengene sine, samme år som selskapet ble børsnotert.

En annen konsekvens er at flere av rederiets tankskip som seiler under dansk flagg, ligger for anker til havs, melder avisen Børsen.

– Besetningen har det greit, men vi venter på å få nærmere beskjed fra eieren vår, sier kapteinen om bord på OW Copenhagen, som ligger for anker i Østersjøen utenfor Møn mellom Danmark og Sverige.

Et annet bunkersoljeskip ligger i Østersjøen utenfor Litauen, mens det 90 meter lange tankskipet OW Aalborg ligger sør for Skagen, ifølge marinetraffic.com. Et annet av det konkursrammede rederiets oljetankere ligger i havn i Gdansk.

Sist uke ble det kjent at OW Bunker har tapt mer enn 1,6 milliarder kroner som følge av det morselskapet mener er en kombinasjon av svindel og beinhard spekulering i økte oljepriser hos et datterselskap i Singapore. comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics