Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  12.07.2020: Forsiden

COSL-ansatte ga jobb i julegave til kolleger

Illutsrasjonsbilde av Cosl`s rigg

Om lag 100 personer i riggselskapet COSL kan feire jul uten bekymringer takket være kutt i lønnen til 700 kolleger.

Av: NTB Publisert: 22.12.14 kl. 15:47
<- Tilbake til: Forsiden

– Jeg er helt imponert over å være leder i et selskap der vi sammen kan finne løsninger som gjør at mange nå kan feire jul med vissheten om at de har en jobb å gå til fremover, sier COSL-sjef Jørgen Arnesen til Offshore.no.

De siste ukene har det vært hektisk møteaktivitet mellom ledelsen og fagforeningen, siden riggen COSLPioneer ligger til kai. Riggen er suspendert til over sommeren og det var reell fare for både permitteringer og oppsigelser.

Flere løsninger ble lagt på bordet, til slutt kom de fram til et forslag som innebærer at alle i selskapet går ned 10 prosent i lønn så lenge riggen er suspendert.

Dette ble sendt ut på avstemming blant de 750 ansatte. Betingelsen for at dette kunne gjennomføres var at over 90 prosent sa ja. Resultatet ble at 93 prosent takket ja til lønnskutt for å sikre arbeidsplassen til sine kolleger.

Lønnskuttet innebærer også redusert arbeidstid for både de offshore og dem på land. De som arbeider offshore får mellom 10 og 20 prosent reduksjon i arbeidstid siden landansatte får to uker ekstra ferie neste år.

COSL forsøker å skaffe oppdrag til riggen fram til 15. august, når suspensjonen går ut.

– Klarer vi å skaffe kontrakt i denne perioden, vil avtalen vi nå inngår med de ansatte ikke gjelde. Da er det tilbake til normalen, sier COSL-sjef Jørgen Arnesen. comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics