Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  07.07.2020: Forsiden

"Arnt Angel", N-20-BE

"Arnt Angell" Tegnet av Per-Roger Vikten.

I en serie fremover vil Per-Roger Vikten vise frem sine fantastiske tegninger av fiskebåter, og andre fartøy, samt presentere historiene på de.

Av: Per-Roger Vikten Publisert: 08.03.14 kl. 12:27
<- Tilbake til: Forsiden

"Arnt Angel", N-20-BE. Skandferkutter, bygget i 1918 på 58,4 fots lengde med en 65 hk. Bolinder, motoren ble senere ombygget slik at den ytte 90 hk.

Den ble bygget for Kristoffer Angelsen, Vikten og Tønnes Angelsen, begge fra Flakstad. Kristoffer flyttet senere til Tangstad. Første turen de gjorde til Nordisen i 1918 ble hele mannskapet rammer av spanskesyken, og det var så vidt de klarte å komme seg hjem til sist i september samme år."Arnt Angel" deltok på alle sesongene i Kvitsjøen, selfangsten reddet både dette rederiet og andre under nedgangstiden, etter første verdenskrig.

Kan ikke annet enn å beundre fangstmennene som dro i ishavet med disse båtene, vår generasjon ville nok ikke luktet på det en gang !

"Arnt Angel" forliste i 1936 på Bolsjiagrunnen i munningen av Kvitsjøen, hele mannskapet ble redde

__________________________________________________________________________

Per–Roger Vikten , bosatt ved Leknes i Lofoten - fiskeskipper og aktiv debattant i ulike medier, vil i en serie fremover i SkipsMagasinet presentere sine flotte tegninger av fiskebåter. Mange av tegningene er fra en svunnen tid, og representerer således et historisk kulturminne fra fiskerinæringen.  Tegningene er også for salg. Originaltegningene blir laminert og rammet inn og har en pris på kroner 500, mens kopier selges for kroner 250, også de leveres laminert med ramme. Års kalendere, laminert A3 selges for kroner 100 pr stk Ved interesse ta kontakt med Per-Roger på tlf: 94208112/p-vikten@online.no

<script language="javascript" src="http://webstat.no/?br/perry"></script>comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics