Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Skipsmagasinet.no, 11.årgang.  07.07.2020: Forsiden

Åpent skip og dåp i Fosnavåg sentrum

Liten og stor, gammel og ung: «FS Stormy» ruva inne på Fosnavåg Havn før dåpen. En litt eldre og litt mindre sjark bivåna nyvinninga fra litt lenger inne på havna. FOTO Havyard

Lørdag 29. mars ble Havyards nybygg 117, brønnbåten «FS Stormy» behørig døpt i Fosnavåg sentrum

Av: Redaksjonen Publisert: 01.04.14 kl. 15:24
<- Tilbake til: Forsiden

Verftsdirektørens tale: Trygve Solaas, verftsdirektør ved Havyard Ship Technology i Leirvik i Sogn forteller om skuta og byggeprosesen før han introduserer gudmora. På bildet ellers fra venstre Per Sævik, styreformann i Havyard Group ASA, Geir Johan Bakke, konsernsjef i Havyard Group ASA, Vegard Sævik, Havila Holding, Olav Remøy, administrerende direktør i Fosnavaag Shipping, Kristin Remøy, økonomisjef i Fosnavaag Shipping og gudmor Kathrine Andersen Remøy. FOTO Siv Nærø

Det var åpens skip fra kl 11 og dåp kl. 13. Etter det gikk «FS Stormy» med gjestene til Ålesund for festmiddag.

Stor interesse

«FS Stormy», som er en brønnbåt av Havyard 587 design vakte stor interesse og fikk mange besøkende når den lå inne på havna midt i sentrum av Fosnavåg. Det var en jevn strøm av unge og gamle som inspiserte den avanserte brønnbåten fra kjøl til mastetopp og det var spesielt mange som bemerket hvor stor den var. De fine linjene ble også kommentert og den rigget flott ved kaia.

Dåp og hornmusikk

I tillegg til de invitert gjestene var mange av de som hadde vært på åpent skip også tilskuere til dåpen. De fikk høre feiende flott hornmusikk fra Herøy Janitsjar og se at Gudmor Kathrine Andersen Remøy ikke levnet noen tvil om at flaska skulle bli knust i skutesida og ønske skip og mannskap lykke til på alle hav.

Etter dåpen tok «FS Stormy» med seg gjestene til Quality Waterfront Hotell i Ålesund hvor det som seg hør og bør var festmiddag, underholdning og taler inn i de små timer.

Hoveddata Havyard 587

Lengde: 84,6 m

Bredde: 16,9 m

Kapasitet: Tre sylindertanker på totalt 3250 kubikk

Hovedmaskin: 3000 kW

Mannskap: 12 personer

<script language="javascript" src="http://webstat.no/?br/perry"></script>comments powered by Disqus
 
Real Time Analytics